В момента Русия се подготвя за следващата фаза на настъпателни действия

...
В момента Русия се подготвя за следващата фаза на настъпателни действия
Коментари Харесай

Украйна смята, че Русия подготвя следващата фаза удари

В момента Русия се приготвя за идната фаза на настъпателни дейности в Украйна.

Това съобщи Вадим Скибицкий, представител на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата, представен от " Укринформ ".

" Несъмнено тече подготовка за идната фаза на настъпателни дейности ", сподели той.

Скибицки сподели, че съгласно предварителната информация, министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу е посетил група съветски войски и съгласно оценката на украинското военно разузнаване командирите са му докладвали за по-нататъшните планувани дейности и провеждането на " интервенцията ", както и резултатите от подхванатите ограничения.

" Според някои източници, той даже е връчил награди на генералите и офицерите, които са се отличили най-вече в тази " интервенция ". Но ние би трябвало да проверим информацията, тъй като е значимо да знаем сигурно къде е бил той, кой му е докладвал и надлежно като военно разузнаване би трябвало да знаем какви въпроси са повдигнати, какви проекти и планове са били обсъждани по време на това среща ", сподели Скибицки.

На въпрос за хипотетичния завършек на оперативната пауза на Руската федерация в Донбас Скибицки сподели, че разузнаването е записало избрана интензивност на съперника.

" В същото време има освен ракетни удари, които се нанасят от въздуха и от морето. Виждаме обстрели по цялата линия на прикосновение, по цялата линия на фронта. Активно се употребява тактическа авиация и ударни хеликоптери. има известна активизация на съперника по цялата фронтова линия ", сподели Скибицкий.

Припомняме, че Шойгу подреди да се засилят интервенциите във всички оперативни зони и е дал инструкции да се отстрани опцията украинските въоръжени сили да нанесат масирани ракетни удари по градове в Донбас и други райони.

Това оповестиха през днешния ден от съветското Министерство на защитата, предоставяйки информация за направена ревизия от страна на Шойгу на групировката войски в Украйна. Указанията на министъра са ориентирани към съветските военни групировки " Юг " и " Център ".

Не се упоменава нито по кое време е направена инспекцията, нито къде е осъществена тя. Държавните организации на този стадий не популяризират снимков материал, а разгласяват материалите си с архивни фотоси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР